De 20 wekenecho (SEO) en het coronavirus

Geachte lezer,

Ook voor ons screeningscentrum geldt dat we alle maatregelen volgen om verspreiding van het Corona virus zo veel mogelijk proberen te voorkomen.

Dat betekent voor u het volgende
Wanneer u verkoudheidsklachten heeft , zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak, laat u dan testen en belt u de afspraak bij ons in dat geval af. Wanneer u minimaal 24 uur klachtenvrij bent, is het toegestaan een echo te maken, ook bij een bewezen Corona infectie. We zullen u dan zo spoedig mogelijk inplannen voor het onderzoek. In dit geval zal het SEO later plaatsvinden dan 19-20 weken. Dit is uiteraard spijtig voor u, immers een SEO is toch een onderzoek waar naar uitgekeken wordt, maar voor het onderzoek zelf is het geen bezwaar. Dat kan en mag ook wat later worden uitgevoerd.
Indien de zwangere corona positief is getest, geldt dat de zwangere ten minste 7 dagen thuis moet blijven.

Per er 11 mei zijn de Corona-maatregelen versoepeld
Nieuw is dat uw partner of begeleider weer mee kan komen naar het echo onderzoek, mits deze, zoals uzelf, klachtenvrij is natuurlijk (hoesten, niezen, neusverkoudheid, keelpijn en/of temperatuur >37,5 graden). Mocht hij wel klachten hebben, dan kunnen we om die reden uw afspraak niet verzetten. Wel kunt in dan in overleg met de echoscopist tijdens het onderzoek beeldbellen.
Mocht een gezinslid van u koorts hebben vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten; helaas mag dan uw partner ook niet bij het onderzoek aanwezig zijn.
 
Anderhalve meter
Om ook in de wachtruimte op 1.5 meter afstand van elkaar te kunnen zitten is het niet de bedoeling dat u naast uw partner of begeleider uw kinderen of iemand anders meeneemt en hen daar laat wachten.
 
Voor binnenkomst
Ondanks dat u op de hoogte bent van alle maatregelen vragen we uw begrip voor een laatste check, bij binnenkomst. Zo hopen we de kans op overdracht van het virus tot een minimum te beperken; noodzakelijk zodat ook het ziekenhuis de reguliere zorg weer kan gaan opstarten.
Deze check gebeurt  aan de hand van enkele vragen, in de tent voor de hoofdingang van ziekenhuis Rivierenland.

Voor eventuele vragen, afmelden of verplaatsen van de afspraak kunt u bellen naar telefoonnummer: 0344-674850

Sterkte in deze onzekere tijd!

Met hartelijke groet,
Het team van IRIS