De 20 weken (SEO) en het coronavirus

Geachte lezer,

Ook voor ons screeningscentrum geldt dat we alle maatregelen volgen om verspreiding van het Corona virus zo veel mogelijk proberen te voorkomen.

Dat betekent voor u het volgende
Wanneer u klachten heeft die passen bij Corona , zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak, laat u dan testen.

Het advies is voor zwangeren nog altijd om zich te laten testen door de GGD, al is een zelftest wel toegestaan.

Wanneer de ( zelf)- test negatief is kan het echo – onderzoek doorgaan.

Bij een positieve zelftestuitslag, dient u alsnog een afspraak te maken bij de GGD voor een coronatest, en meldt u zich af voor het onderzoek.

Is de GGD Coronatest positief dan kan er  een echo gemaakt worden wanneer u minimaal 24 uur klachtenvrij bent, en de klachten minimaal 7 dagen geleden zijn begonnen. We zullen u dan zo spoedig mogelijk inplannen voor het onderzoek. In dit geval zal de 20 weken echo later plaatsvinden dan 19-20 weken. Dit is uiteraard spijtig voor u, immers deze echo is toch een onderzoek waar naar uitgekeken word;  maar voor het onderzoek zelf is het geen bezwaar. Dat kan en mag ook wat later worden uitgevoerd.

De 13 weken echo kan tot uiterlijk 14 weken + 5 dagen worden uitgevoerd.

Uw partner  kan meekomen naar het echo onderzoek, mits deze klachtenvrij is (hoesten, niezen, neusverkoudheid, keelpijn en/of temperatuur >37,5 graden, verlies van reuk en smaak). U kunt dan in overleg met de echoscopist tijdens het onderzoek beeldbellen.

Heeft u al kinderen, dan  kunnen zij helaas niet aanwezig zijn tijdens het echo onderzoek.

Het is evenmin de bedoeling dat u naast uw partner of begeleider uw kinderen of iemand anders meeneemt en hen tijdens het onderzoek in de wachtkamer laat wachten.

Bij binnenkomst
Voor alle bezoekers van het ziekenhuis en ook van IRIS is een mondkapje verplicht. Mocht u er zelf nog geen dragen dan krijgt u deze bij binnenkomst. Ook zullen de gezondheidsvragen betreffende Corona nog een keer aan u worden gesteld. Zo hopen we de kans op overdracht van het virus tot een minimum te beperken; noodzakelijk zodat ook in het ziekenhuis de reguliere zorg gewoon door kan gaan.

Voor eventuele vragen, afmelden of verplaatsen van de afspraak kunt u bellen naar telefoonnummer: 0344-674850

Sterkte in deze onzekere tijd!

Met hartelijke groet,
Het team van IRIS