De 13-weken en 20-weken echo en het coronavirus

Geachte lezer,
Ook voor ons screeningscentrum geldt dat we nog altijd wel maatregelen volgen om verspreiding van het Corona virus zo veel mogelijk te voorkomen.

Dat betekent voor u het volgende
Heeft u verkoudheidsklachten, keelpijn, reukverlies of is uw temperatuur hoger dan 38 graden? Neemt u dan contact op met IRIS en doet u alvast een Corona-zelftest.

Bij een positieve zelftestuitslag, meldt u zich af voor het onderzoek.

Is de test positief dan kan er een echo gemaakt worden wanneer u minimaal 24 uur klachtenvrij bent, en de klachten minimaal 5 dagen geleden zijn begonnen. We zullen u dan zo spoedig mogelijk inplannen voor het onderzoek. In dit geval zal de 20 weken echo later plaatsvinden dan 19-20 weken. Dit is uiteraard spijtig voor u, immers deze echo is toch een onderzoek waar naar uitgekeken word; maar voor het onderzoek zelf is het geen bezwaar. Dat kan en mag ook wat later worden uitgevoerd.

De 13 weken echo kan tot uiterlijk 14 weken + 5 dagen worden uitgevoerd.

Uw partner kan meekomen naar het echo onderzoek, mits deze klachtenvrij is (hoesten, niezen, neusverkoudheid, keelpijn en/of temperatuur >37,5 graden, verlies van reuk en smaak). Is uw partner niet klachtenvrij, dan kunt u in overleg met de echoscopist tijdens het onderzoek beeldbellen.

Kinderen kunnen we helaas niet toelaten tijdens het onderzoek.

Mondmaskers zijn niet meer verplicht. Uiteraard kunt u desgewenst zelf wel een mondmasker dragen. Ook kan het zijn dat de echoscopist zelf kiest voor een mondmasker.

Voor eventuele vragen, afmelden of verplaatsen van de afspraak kunt u bellen naar telefoonnummer: 0344-674850.

Met hartelijke groet,
Het team van IRIS