De 20 weken (SEO) en het coronavirus

Geachte lezer,

Ook voor ons screeningscentrum geldt dat we alle maatregelen volgen om verspreiding van het Corona virus zo veel mogelijk proberen te voorkomen.

Dat betekent voor u het volgende
Wanneer u verkoudheidsklachten heeft , zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak, laat u dan testen en belt u de afspraak bij ons in dat geval af. Wanneer de Coronatest negatief is kunnen we een SEO inplannen. Is de test positief dan kunnen we een echo maken wanneer u minimaal 24 uur klachtenvrij bent, en de klachten minimaal 7 dagen geleden zijn begonnen. We zullen u dan zo spoedig mogelijk inplannen voor het onderzoek. In dit geval zal het SEO later plaatsvinden dan 19-20 weken. Dit is uiteraard spijtig voor u, immers een SEO is toch een onderzoek waar naar uitgekeken wordt, maar voor het onderzoek zelf is het geen bezwaar. Dat kan en mag ook wat later worden uitgevoerd.

Wanneer u in quarantaine bent omdat een gezinslid een Corona infectie heeft, of omdat u terugkomt uit een Covid risico gebied, neemt u ook dan even contact op met ons op voor het maken van een nieuwe afspraak.

Uw partner of begeleider kan meekomen naar het echo onderzoek, mits deze, zoals uzelf, klachtenvrij is natuurlijk (hoesten, niezen, neusverkoudheid, keelpijn en/of temperatuur >37,5 graden, verlies van reuk en smaak). Mocht hij wel klachten hebben, dan kunnen we om die reden uw afspraak niet verzetten. Wel kunt in dan in overleg met de echoscopist tijdens het onderzoek beeldbellen.

Anderhalve meter
Om ook in de wachtruimte op 1.5 meter afstand van elkaar te kunnen zitten is het niet de bedoeling dat u naast uw partner of begeleider uw kinderen of iemand anders meeneemt en hen daar laat wachten.

Bij binnenkomst
Voor alle bezoekers van het ziekenhuis en ook van IRIS is een mondkapje verplicht. Mocht u er zelf nog geen dragen dan krijgt u deze bij binnenkomst. Ook zullen de gezondheidsvragen betreffende Corona nog een keer aan u worden gesteld. Zo hopen we de kans op overdracht van het virus tot een minimum te beperken; noodzakelijk zodat ook in het ziekenhuis de reguliere zorg gewoon door kan gaan.

Voor eventuele vragen, afmelden of verplaatsen van de afspraak kunt u bellen naar telefoonnummer: 0344-674850

Sterkte in deze onzekere tijd!

Met hartelijke groet,
Het team van IRIS